OOGZORG.

Wij staan voor een excellente en optimale oogzorg. De gezondheid van je ogen staat voorop. Voor een oogmeting, optometrisch onderzoek of contactlenzenadvies nemen wij graag én ruim de tijd. Een vroege diagnose kan later veel problemen voorkomen.

Als zorgvuldig geselecteerde optiek zijn wij aangesloten bij het Oogzorgnetwerk, een landelijk netwerk van oogartsen, optometristen en opticiens. In dit kader werken wij samen met regionale ziekenhuizen. Een garantie voor hoogwaardige kwaliteit voor onze klanten.

Oogmeting

Om de sterkte van je brillenglazen of contactlenzen te bepalen, doen wij een uitgebreide oogmeting. Een oogmeting is een uiterst precieze zaak. Wij hebben hiervoor de beschikking over moderne apparatuur en geavanceerde meetinstrumenten waarmee we de sterkte en cilinders kunnen bepalen, maar ook afwijkingen kunnen constateren in diepte zien en het samenwerken van de ogen. Deze oogmeting is heel belangrijk, want je ogen zijn uniek en kwetsbaar. Dat weten wij als geen ander. Uiteraard wordt dan ook je oogdruk gemeten en volgt een deskundig advies.

Mocht er aanleiding zijn tijdens de oogmeting voor verder onderzoek naar jouw ooggezondheid, dan kan onze optometrist een optometrisch onderzoek doen.

Optometrie

Op de zorg voor je ogen wil je volkomen kunnen vertrouwen. Onze ervaren optometrist is het eerste aanspreekpunt bij oogklachten, verminderd zicht of een risico op het ontwikkelen van een oogziekte. Eventuele problemen worden tijdig gesignaleerd, bijvoorbeeld als je wazig of vlekken ziet, je hebt steeds branderige ogen of bent erg gevoelig voor licht. Het kan ook zijn dat je je ogen wilt laten controleren op glaucoom of een andere erfelijke oogziekte. Voor bijna alle onderzoeken die de oogarts doet, kun je vaak sneller en even goed bij onze optometrist terecht. Een verwijsbrief heb je hiervoor niet nodig. Als behandeling nodig blijkt, verwijst onze optometrist je wel altijd door naar de oogarts. Een optometrist meet dus niet alleen je ogen, maar is ook bevoegd om over de gezondheid van je ogen te beoordelen. Wij hebben deze expertise in huis. Een oogspecialist, die beschikt over high tech apparatuur. En je wordt snel geholpen. Daarvoor hoeft je echt niet (meer) naar de oogarts. Oogzorg begint bij je optometrist!

De zekerheden van een optometrist:

  • Via huisarts doorverwijzing naar een oogarts
  • Persoonlijke aandacht
  • Altijd verzekerd van up to date kennis

Oogzorgprofessionals mogen zich alleen onder strenge wettelijke voorwaarden optometrist noemen, want de titel is beschermd. Het beroep van optometrist is sinds 2000 officieel opgenomen in de Wet BIG, artikel 34  (Beroepen in de Individuele Gezondheidzorg). Optometristen die lid zijn van de OVN werken volgens de Gedragscode voor Optometristen en volgen bij- en nascholing.

Brillenglazen

Het ene glas is het andere niet. Zeker als het om multifocaal gaat. Dat wordt telkens weer bewezen door de innovaties van Essilor, dé uitvinder van het multifocale glas, ook wel bekend als Varilux. Het betreft hier het échte Varilux, dus niet te verwarren met een surrogaat als Varifocus of Varifocaal. Nederland is koploper op het gebied van glasontwikkeling. De nieuwst generatie Varilux glazen worden geslepen in één van de modernste glaslaboratoria ter wereld, in Zevenaar.

Haarscherp zien draagt bij aan een comfortabel gevoel. Daarom adviseert Van der Gaag Optiek Varilux brillenglazen van het topmerk Essilor. Wereldmarktleider op het gebied van corrigerende brillenglazen. Glazen waar vooruitstrevende technologieën in zijn verwerkt  en glazen die volledig op je kijkgedrag en montuurkenmerken kunnen worden aangepast.

Absolute topkwaliteit en een garantie voor een haarscherp zicht. Op maat gemaakt voor je ogen. Wil je krasbestendige glazen? Dunne of superdunne glazen? Ontspiegelende glazen? Glazen met UV bescherming of voor computer- en beeldschermgebruik? Wij lichten je de vele mogelijkheden graag toe.

Voor de juiste keuze van het voor jou meest geschikte glastype, is deskundig advies gewenst. Je bezigheden in werksfeer en vrije tijd bepalen, samen met het brilvoorschrift, de meest geschikte oplossing voor je specifieke kijkprobleem. Je zal je het prettigst voelen met een bril die op je persoonlijke wensen is afgestemd en bovendien een optimaal kijkcomfort biedt. Neem daarom gerust de tijd voor de aanschaf van je bril. Wij staan voor je klaar.

Van der Gaag Optiek slijpt zelf je brillenglazen vakkundig in uw montuur. Hierdoor kunnen we de glazen optimaal verwerken voor het hoogst mogelijke kijk- en draagcomfort. Precisiewerk dat echt vakmanschap vereist. Dit resulteert in een brillenglas dat volledig op je oog, je belangrijkste zintuig, is aangepast. Dit levert je optimaal kijkcomfort.