LENZEN.

Contactlenzen aanpassen is ons vak. Voor de juiste keuze van de beste lenzen is ondersteuning van een contactlenzenspecialist essentieel. Wij hebben deze expertise in huis en weten als geen ander welke lenzen voor uw ogen geschikt zijn.

Zijn dit daglenzen, nachtlenzen, maandlenzen of juist harde- of zachte lenzen? Wij leggen u deskundig en met toewijding de voor- en nadelen van de verschillende lenssoorten uit. Vanzelfsprekend leveren wij daar de juiste vloeistoffen en oogverzorgingsproducten bij.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn de meest gebruikte contactlenzen. Ze bieden je een comfortabel en scherp zicht. Zachte lenzen zijn er in veel varianten: of je ze nu dagelijks wilt vervangen of eens in het half jaar, elke lens heeft zijn voor en nadelen. Wij vertellen je graag alle mogelijkheden. Belangrijk is wel dat bij gebruik van zachte lenzen je ogen ieder half jaar gecontroleerd worden.

Harde lenzen

Het materiaal is tegenwoordig niet zo hard als de naam doet vermoeden. Een betere naam is vormvaste lenzen. Vormvaste lenzen zijn niet zo gevoelig voor beschadiging als andere lenzen en ze zijn eenvoudiger te onderhouden. Omdat elk oog een andere vorm heeft, is het aanmeten van vormvaste lenzen maatwerk. Wij hebben deze expertise. Onze contactlenzenspecialist besteedt hier veel aandacht aan. Het inzetten van de lenzen heb je zo onder de knie. We weten zeker dat je enthousiast wordt.

Daglenzen

Daglenzen zijn zachte contactlenzen waarvan je iedere dag een nieuw paar in moet doen. Voor wie wil wennen aan contactlenzen en graag afwisselt met een bril zijn dit de ideale lenzen. Een ander voordeel van daglenzen is dat ze heel hygiënisch zijn. Je hoeft ze nooit op te bergen, want aan het eind van de dag gooi je ze gewoon weg. Nog een pluspuntje: daglenzen wennen snel. Al snel draag je daglenzen zonder dat je het door hebt.

Nachtlenzen

In de nacht lenzen dragen en de hele dag zonder bril of lenzen scherp zien? Dit wordt mogelijk met de nachtlens. De harde nachtlens wordt ’s avonds voor het slapen ingedaan en de volgende ochtend weer uitgedaan. Resultaat is dat u de gehele dag een scherp zicht heeft, zonder lenzen of bril. Het grote voordeel van nachtlenzen is dat je ogen overdag volledige rust krijgen. Onze contactlensspecialist kan beoordelen of de nachtlens ook iets voor jou is.