Bescherm uw ogen net zo goed als uw huid

Voor de bescherming van uw huid gebruikt u een zonnebrandcrème met een factor die past bij uw huidtype. Maar wist u dat UV-stralen ook aandoeningen en veroudering van de ogen kunnen veroorzaken? Schadelijke UV-stralen zijn er altijd, zowel bij regen als bij zonneschijn. Bescherm uw ogen daarom met een hippe zonnebril met de juiste bescherming.

Bij Van der Gaag optiek kunt u kiezen uit vele verschillende kleuren zonneglazen, zoals moderne of juist klassieke kleuren, spiegelcoatings of dégradé brillenglazen welke verlopen van donker naar helder.

De E-SPF, ofwel Eye-Sun Protection Factor, geeft de UV-bescherming van een brillenglas aan. Het E-SPF beoordelingssysteem is eenvoudig: hoe hoger de waarde, hoe beter u beschermd bent tegen schadelijk UV-licht. Dankzij deze index is het eenvoudig om de beste UV-bescherming te kiezen.

Wij adviseren zonneglazen van het topmerk Essilor met de Crizal Sun UV coating. Deze hebben een E-SPF van 50+. UV-stralen worden zowel via de voor- als achterkant van uw brillenglazen tegengehouden. Daardoor bent u 50 keer beter beschermd dan wanneer u geen bril draagt.

Informeer bij aanschaf van heldere of zonneglazen altijd naar de Eye-Sun Protection Factor van de glazen.